U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Geschiedenis

 

“Op woensdag 14 december 1921 is er een bespreking tussen enige dames uit Oosthuizen, om te komen tot heroprichting van het dameszangkoor Kunst naar Kracht. Het koor bestaat uit 20 dames en 4 heren en heeft onder gedegen leiding zeker levensvatbaarheid.”

Zo begint de geschiedenis van vrouwenkoor DZKO volgens een verslag van het 70-jarig bestaan. Uit dit verslag wordt duidelijk dat het koor, ondanks geldzorgen, slecht bezochte repetities en gebrek aan leden altijd een grote rol heeft gespeeld in het verenigingsleven van Oosthuizen. Zij hebben jarenlang meegedaan met concoursen door het hele land, en hierbij vele (eerste) prijzen gewonnen. De vitrines met zilverwerk zijn hiervan het stralende bewijs! Na een prijs te hebben gewonnen werden er postduiven(!), en later telegrammen, naar huis gestuurd zodat zij met groots onthaal konden worden ontvangen in het dorp. De vitrinekasten hangen in onze repetitie ruimte waaraan wij elke repetitie herinnert worden waar het allemaal mee begon. 

De tijd van landelijke concoursen is helaas voorbij. Wel wordt elk jaar een (kerst)concert gegeven voor het eigen dorp en doet het koor nog regelmatig mee met korenfestivals en concoursen in de omgeving.  Wij verzorgen ieder jaar een kerst optreden in het verzorgingshuis in het dorp, en worden regelmatig door andere koren uitgenodigd . 

 

                                               Wie zijn wij? 

Vrouwenkoor DZKO is opgericht 14 december 1921 en bestaat  al 98 jaar! En al die jaren bestaat het koor uit enthousiaste vrouwen van alle leeftijden die zingen voorop hebben staan.

Sinds 2011 staat het koor onder leiding van Jeannet van der Woude uit Alkmaar, voor het eerst sinds jaren weer een vrouwelijke dirigent. Zij heeft een frisse wind door het repertoire laten gaan. Het koor zingt nu nummers van onder andere Adele, U2 en Ti

na Turner, naast een aantal nieuwere Nederlandse nummers van bijvoorbeeld BlØf en Claudia de Breij, Ilse de Lange, Dolly Pardon.

En toeval bestaat niet tijdens ons 100 jarig bestaan zal Jeannet ook 10 jaar bij ons in dienst zijn! 

 

 

Het bestuur:                                                                                                                                        

Het bestuur bestaat uit 5 deelnemers.

De voorzitster Margriet Vliegen

Penningmeester Henny van Schaik

Secretaris Janneke Veldhuisen

Algemeen bestuursleden:

Anita Blom, Melanie Wagenmakers en Nel van den berg.