U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hallo!

Mijn naam is Jeannet van der Woude, geboren in Haarlem op 3-7-1960, jongste dochter van 5 kinderen met prachtige ouders: vader, boerenzoon, prachtige tenor (al wist hij dat niet) en moeder, dochter van een wiskundeleraar en een pianodocente.

Beiden vonden het belangrijk dat alle kinderen met zowel sport als muziek opgroeiden, dus vanaf mijn 4e-12e levensjaar heb ik aan klassiek ballet gedaan, maar ook vanaf 7 jaar muziekles gehad.

Eerst Algemene Vorming aan de muziekschool in Haarlem, daarna gitaarles, aangezien harp en dwarsfluit te dure instrumenten waren.

Zingen deed ik al vanaf jonge leeftijd: op mijn 4e zei ik dat ik operazangeres wilde worden: het is iets anders gegaan: op mijn 22e kwam ik in een bandje in de Noordbeemster als gitariste, later als zangeres: dus ik nam toen ook zangles, en vanaf mijn 24e kwam ik in het professionele bandcircuit terecht als (vnl) zangeres.

In 1989 begon ik schoorvoetend zangles te geven, want ik wist nog eigenlijk niets…  Maar door het lesgeven begon ik al meer te beseffen wat er voor hordes te nemen waren in het zingen.

Van 1982-1997 heb ik vele zanglessen gevolgd bij diverse zangdocenten/-pedagogen: van klassiek tot pop; maar de eye opener was logopedie: toen merkte ik eindelijk hoe de spreek- en zangstem werkelijk moesten functioneren: ZO simpel en makkelijk!! Al die tijd had ik les gehad, maar ook ca 3 optredens van 4 uur per week gedaan….

In 1991 ben ik ECHT alleen maar bezig gegaan met zingen dus: baan opgegeven, want ik had ca 20 optredens per maand. Daarnaast gaf ik vnl. privé-zangles en in 1994 begon ik met m’n eerste close-harmony groepjes (max 12 personen): meerstemmig zingen, zonder muziek. Daarvoor maakte ik zelf de arrangementen

Ik had in m’n jeugdjaren enorm veel interesse in oa country-muziek (en the Carpenters), waar ik eigen tweede en derde stemmen op ging maken.

In 2006 kwam een eind aan mijn vnl uitvoerende zangcarrière en kwamen de grotere groepen op mijn pad: koren! Sinds die tijd ben ik meer docerend/dirigerend aan het werk en maak nog steeds graag mijn eigen arrangementen, op basis van het originele lied, en de bijbehorende muziek.

Anno 2017 begeleid ik 6 tot 7 groepen per week, variërend van een thema-koor voor verzorgingshuizen (Toen was Geluk…) van 6 personen tot een thema-popkoor van 40 personen.

DZKO zit daar een beetje tussenin: ca 25 dames, variërend van 18-80 jaar met een brede muzikale smaak van klassiek tot rock. Sinds 2011 ben ik daar de muzikaal leider en we hebben al aardig wat mooie momenten met elkaar meegemaakt! De ‘meiden’ zijn fantastisch sociaal en betrokken met elkaar en ook met elkaar gaan we elke keer weer een niveau hoger!

Maar ook uitvoerend blijf ik graag actief, oa in de 60’s-Coverband the Sting uit Alkmaar, want: zingen is mijn passie!!! Maar ook het laten zingen!!! Want: Happiness is Samen Zingen!!!