Nieuws

20 december 2023

Ook dit jaar hebben wij weer een Sing-a-long gehouden, wat hebben we genoten met onze gasten. De zaal zat bomvol met vrouwen en mannen, die gezellig met ons de kerstliedjes meezongen!

5 november 2023

Op zondagmiddag hebben wij geprobeerd alles iets mooier te kleuren, met een concert met als thema kleur. We hopen dat het concert samen met de verloting een leuke afleiding was op deze regenachtige dag!

11 Oktober 2023

Vanavond mochten wij uit handen van Yvonne Jonkman, de cheque van Rabo Club Support ontvangen. Wij hebben het prachtige bedrag van €422,- gekregen!

17 April 2023

En leuk artikel in Dagblad Waterland naar aanleiding van het korenfestival in de Midden-Beemster.

Maart 2023

Tijdens de jaarvergadering worden er 2 dames in het zonnetje gezet. Dieuw Frikee is 55 jaar lid en Dieuw Koole-Ossebaar zelfs 60 jaar. DZKO is trots op deze actieve en betrokken dames, die al zolang klaar staan voor het koor en nog elke week even enthousiast zijn!

Foto; Christy Rijser


21 december 2022

We hebben een geweldig grote opkomst gehad bij de Sing-a-Long. Bijna 70 dames en heren waren gekomen om uit volle borst met ons mee te zingen. We begonnen met koffie en iets lekkers. De hapjes waren gesponsord door Plus Vreeswijk. De tafels waren vrolijk versierd en in de zaal werden lootjes uit de kerstmuts getrokken, welke met een kerstlied correspondeerde. Iedereen was razend enthousiast, we hopen dat dit een nieuwe traditie wordt!

26 oktober 2022

Ter ere van ons 100-jarig jubileum de blijk van waardering van de Koning ontvangen, in de vorm van de erepenning, tijdens de receptie in april. Vanavond kwam daar ook nog een blijk van waardering van de gemeente bij. Wethouder Dijkshoorn overhandigde een cheque twv €500 aan penningmeester Georgette en de daarbij behorende bos bloemen aan Riet, die volgend jaar 60 jaar lid is van ons koor

26 april 2022

Vandaag een bijzondere dag "onze" Riet Koole krijgt een lintje uit handen van burgemeester Lieke Sievers voor haar tomeloze inzet voor ons koor.

23 april 2022

We hebben even geduld moeten hebben maar dan was het eindelijk zover. Op 23 april hebben we ons langverwachte 100-jarige jubileum kunnen vieren! Het begon zaterdagmiddag met een reünie voor alle leden/oud-leden van DZKO. Er was een expositie met foto's van leden en de historische vereniging en een hapje en een drankje. Extra feestelijk was deze middag, omdat we werden verrast door burgemeester Lieke Sievers, die ons een Koninklijke erepenning gaf i.v.m. ons 100-jarige jubileum. In de avond hebben wij ons jubileum afgesloten met een spetterend concert!

Koninklijke erepenning i.v.m. 100-jarig bestaan

23 maart 2022

Tijdens de jaarvergadering hebben wij twee dames in het zonnetje mogen zetten. Nelly de Wit en Ans Butzelaar zijn allebei 25 jaar lid van DZKO!

28 december 2021

Vandaag hebben wij een mooie cheque in ontvangst mogen nemen van de sponsoractie van de Plus. Onze dank aan iedereen die op ons heeft gestemd.

12 november 2021

Deze week hebben wij weer een mooie cheque van de Rabo Clubsupport actie in ontvangst mogen nemen.

4 oktober 2021

De herfst valt in en het is al vroeg donker, de eerste tekenen van het aankomende winterseizoen en natuurlijk ook de feestdagen. Als je op een koor zit, begint kerst altijd wat vroeger.....begin oktober beginnen wij namelijk al met kerstliedjes te oefenen. Bent u ook zo gek op kerstliedjes en lijkt het u leuk om met een groep te zingen...dan bent u van harte welkom. Laat het ons even weten, zodat wij een boek voor u kunnen klaarleggen, u kunt dan meteen met ons meedoen. Wij zijn een laagdrempelige vereniging, waarbij plezier voorop staat, u hoeft geen auditie te doen!

Rabobank ClubSupport. Wij doen mee aan Rabobank ClubSupport, een lange tijd hebben wij niet samen kunnen zingen, maar kwamen we samen via de zoom. Een lastige tijd voor iedereen, maar wat was het fijn om elkaar wekelijks online te zien en te steunen. In april 2022 hopen we eindelijk ons 100- jarige jubileumconcert te vieren, met de ClubSupport actie hopen wij iets extra te verdienen. Vanaf 5 tot 25 oktober kunt u op ons stemmen via de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport.

18 augustus 2021

Woensdag 18 augustus vindt de laatste zomerrepetitie plaats in de kerk in Oosthuizen. Wij zijn blij en dankbaar voor de gastvrije ontvangst gedurende deze zomermaanden. We hopen in de toekomst nog vaker in de kerk te mogen zingen, de akoestiek is geweldig en maakt het zingen extra leuk.

Vanaf 25 augustus hervatten wij de repetities in de MFA in Oosthuizen, iedere woensdag vanaf 20.00-22.00 uur.

Bent u na alle maanden thuis zitten opzoek naar een leuke vereniging op de woensdagavond? Heeft u zin om eens te komen kijken en mee te zingen....dan bent u van harte welkom. Laat het ons even weten, zodat wij een boek voor u kunnen klaarleggen, u kunt dan meteen met ons meedoen. Wij zijn een laagdrempelige vereniging, waarbij plezier voorop staat, u hoeft geen auditie te doen!

14 juli 2021
Na een lange tijd zingen via de Zoom, was het eindelijk weer toegestaan om samen te zingen. Vol enthousiasme waren alle dames, maar helaas bleek dat van korte duur. De MFA in Oosthuizen bleek de hele zomervakantie dicht te gaan, waardoor we geen plek hadden om samen te komen.

De teleurstelling was uiteraard groot, maar gelukkig hebben wij allemaal heel betrokken leden en kwam er een hoop dames met alternatieven. De kerk in Oosthuizen bleek elke woensdagavond beschikbaar te zijn! Binnen een dag was het geregeld en inmiddels hebben wij al twee keer in onze prachtige kerk mogen zinge
16 juni 2021

Wie langs de MFA liep deze woensdagavond waande zich in Bollywood. Want niet alleen was het de heetste dag van 2021, het stond ook vol met camera's. DZKO was gevraagd om mee te doen aan een special over verenigingen in de Zeevang door L.O.V.E TV uit Volendam. Het was extra bijzonder, omdat dit de tweede keer was sinds september dat we live samen zongen en niet via de Zoom.
Het was super om samen weer te zingen, maar ook een uitdaging. Er vielen flink wat zweetdruppels en dat was niet alleen vanwege de hitte!
Vanaf 27 juni is het optreden een week lang te zien op L.O.V.E. TV

9 juni 2021

Groot feest bij DZKO, want dit jaar bestaan we niet alleen 100-jaar. Maar hebben we ook 3 jubilarissen; Henny Koole 60 jaar lid, To van Vlaanderen 40 jaar lid en Dorothe Hottentot 25 jaar lid! Dames hartelijk gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpalen. Op de website vindt u foto's van de uitreikingen, die helaas door Corona niet op de gewone manier konden plaatsvinden.

Wij mogen weer buiten repeteren! Vanaf 9 juni vindt u ons weer op de woensdagavond vanaf 19.30 voor de MFA op de parkeerplaats.

Het jubileumconcert is uitgesteld tot april 2022, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden en er hopelijk dan een groot feest van kunnen maken.

1 januari 2021
Achter de schermen wordt al een tijdje hard gewerkt, want ons koor viert dit jaar haar 100-ste verjaardag! We hopen in oktober een geweldig 'live' concert te kunnen geven. Maar helaas moeten we nog even afwachten, hoe alles zal verlopen dit jaar. We oefenen daarom iedere week met zijn allen via de Zoom, wat zal het een feest zijn als we weer samen mogen zingen!
Onder het tabje DZKO 100 jaar vindt u beeldmateriaal van het koor van de afgelopen 100 jaar. In de loop van de komende maanden, zal deze pagina gevuld worden. Onder het tabje


Op onze website houden we u op de hoogte over de festiviteiten, het zingen en nieuwtjes in verband met onze verjaardag!
9 december 2020
Normaal is de decembermaand, een maand met meerdere zang- en kerstevenementen voor ons koor. Maar dit jaar is anders....
We hebben geen "live "repetities, maar zingen sinds oktober alweer, via de goedbezochte Zoomrepetities samen. Om de decembermaand toch extra gezellig te maken, hebben wij een aantal kleine "online" feestjes gepland.
Het eerste hebben wij inmiddels achter de rug. Allemaal ingespannen gezichten tijdens onze muziek Pubquiz afgelopen woensdag 2 december.
De Quiz werd goed bezocht door leden, familieleden en vrienden, zodat we deze bijzondere decembermaand een leuk "uitje" hadden met onze groep. We konden allemaal heerlijk meezingen met bekende en voor sommige van ons onbekende nummers. Het viel niet mee op bingo te krijgen, er zijn flink wat nummers de revue gepasseerd. Onze dank aan onze dirigente Jeannet van der Woude, die er weer een gezellige avond van wist te maken!
9 november 2020
Begin oktober hebben wij helaas de repetities in de MFA stil moet leggen in verband met grote toename van COVID-19. We hoopten dat het voor enkele weken zou zijn, maar we zullen nog wat langer online moeten zingen via de Zoom. Gelukkig hebben wij een geweldige dirigente die ons iedere week weer met elkaar verbindt via de Zoom en worden de repetities ook door veel leden gewaardeerd en druk bezocht!

Deze week hebben wij ook een heel leuk nieuwtje! Wij hebben een geweldig bedrag mogen ontvangen van de Rabo ClubSupport actie. Wij willen langs deze weg iedereen bedanken die op ons heeft gestemd!
5 oktober 2020
Helaas hebben wij de repetities in de MFA voorlopig stil moeten leggen in verband met een grote toename van COVID-19 in onze gemeente Edam-Volendam. Er zal in ieder geval 7-14-21-28 oktober niet op locatie in de MFA worden gerepeteerd.


Vanaf 5 t/m 25 oktober kunt u op ons stemmen via de Rabo App of online via rabobank.nl/clubsupport. Wij hopen hiermee iets extra te verdienen om ons 100 jarige bestaan in 2021 spetterend te kunnen vieren!


29 september 2020
Wat waren we blij dat we weer mochten zingen, maar na een aantal heerlijke weken in de zon werd het half september toch wel erg fris en donker op de woensdagavond. We moesten dus toch de knoop doorhakken en naar binnen om samen te kunnen zingen. Maar hoe geef je dat vorm met 34 dames, we moesten voldoende afstand kunnen houden....
Na diverse opstellingen te hebben geprobeerd hebben we uiteindelijk besloten het koor in twee groepen te verdelen. De ene groep heeft de ene week een repetitie in de MFA, de andere helft volgt dan via de Zoom. In de hoop dat we met deze opstelling de wintermaanden mogen doorzingen
11 augustus 2020
Normaal hebben wij een zomerstop, maar omdat wij zolang samen niet hebben kunnen zingen, gaan we deze zomer gewoon lekker door. Elke woensdagavond vanaf half 8 zingt een groot deel van ons koor buiten bij de MFA in Oosthuizen. Uiteraard hebben wij voor de dames die niet aanwezig kunnen zijn, nog steeds de mogelijkheid om mee te doen via de Zoom.
Onze dank voor de buitenfoto's aan Christy Rijser.